ÍNYCSIKLANDÓ, GŐZZEL KÉSZÜLT ÉTELEK A ZANUSSI RECEPT-GYŰJTEMÉNYÉBŐL
SÜSSÖN ÖN IS GŐZZEL
Próbálja ki receptjeinket, melyeket kifejezetten Zanussi multifunkciós PlusSteam sütőkhöz készítettünk.
PARADICSOMOS-BAZSALIKOMOS FOCACCIA
TÉSZTA
328 g fehér kenyérliszt
240 g langyos víz
7 g finom szemű tengeri só
3 g friss élesztő
22 g olaj
FELTÉT
1 doboz/kis tálca koktélparadicsom
1 csokor bazsalikom
Olívaolaj a befújáshoz
Pelyhesített tengeri só
Finom búzadara a szóráshoz
A focaccia önmagában vagy olajba mártogatva is nagyon finom. De miért ne próbálná ki pancettába tekert csirkehússal, egy kis avokádós salsával meglocsolva?
ELKÉSZÍTÉS
SÜTÉS
1. Öntsön 100 ml vizet a tartályba. Állítsa a sütőt True fan gőzsütési programra, nyomja meg a PlusSteam gombot, és hagyja előmelegedni a sütőt 230 °C-ra.
2. A tésztát spriccelje be olívaolajjal, és szórja meg tengerisó-pehellyel.
3. Tegye be a tepsit a sütőbe, vegye le a hőmérsékletet 200 fokra, és 15-20 perc alatt süsse aranybarnára a tésztát.
Hagyományos sütés: Melegítse elő a sütőt 240 °C-ra, majd a hőmérsékletet 220 °C-ra csökkentve 15-20 perc alatt süsse aranybarnára a tésztát.
PITA EGYSZERŰEN (6 személyre)
TÉSZTA
350 g fehér kenyérliszt
220 g langyos víz
16 g olaj
7 g finom szemű tengeri só
7 g friss élesztő
Ez az ízletes közel-keleti kenyér remek választás, ha vendégek érkeznek. A legjobb kedvenc szószunkba mártogatva, fűszeres báránysaslikkal párosítva!
ELKÉSZÍTÉS
SÜTÉS
1. Öntsön 100 ml vizet a tartályba. Állítsa a sütőt True fan gőzsütési programra, nyomja meg a PlusSteam gombot, és hagyja előmelegedni 220 °C-ra.
2. Süsse a pitákat 10-15 percig, vagy amíg labda formájúvá nem puffadnak.
3. A sütés végén vegye ki őket, és tiszta kendővel letakarva hagyja kihűlni.
Hagyományos sütés: Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra, és süsse a pitákat 15-20 percig, vagy amíg labda formájúvá nem puffadnak. A sütés végén vegye ki a pitákat a sütőből, és tiszta kendővel letakarva hagyja kihűlni őket.
FRISS BAGUETTE (4 ADAG)
TÉSZTA
432 g fehér kenyérliszt
40 g rozsliszt
310 g langyos víz
9 g finom szemű tengeri só
9 g friss élesztő
Finom búzadara a szóráshoz
A friss baguette-eket bármivel megtöltheti – fantasztikusan finom például lassú tűzön sütött sertéshúsfalatokkal, vöröskáposzta-salátával és chililekvárral.
ELKÉSZÍTÉS
SÜTÉS
Öntsön 100 ml vizet a tartályba. Állítsa a sütőt True fan gőzsütési programra, nyomja meg a PlusSteam gombot, és hagyja előmelegedni a sütőt 230 °C-ra.
Egy kisebb, éles kés segítségével vágja be hosszában két helyen a tésztát.
Tegye be a tepsit a sütőbe, csökkentse a hőmérsékletet 200 fokra, és 15-20 perc alatt süsse aranybarnára a baguette-eket.
Hagyományos sütés: Melegítse elő a sütőt 240 °C-ra, majd a hőmérsékletet 220 °C-ra csökkentve 15-20 perc alatt süsse aranybarnára a baguette-eket.
ARANYBARNA BRIÓS
TÉSZTA
350 g fehér kenyérliszt
36 g finom kristálycukor
7 g finom szemű tengeri só
10 g friss élesztő
48 g tej
A VÉGÉN ADJUK HOZZÁ
105 g puha vaj
A TOJÁSOS KENÉSHEZ
1 tojás
csipet só
Briósból hamburgert? Igen! Vágja ketté, tegyen bele húspogácsát, sajtot, szószokat és salátát, és már kész is!
ELKÉSZÍTÉS
SÜTÉS
1. Öntsön 100 ml vizet a tartályba. Állítsa a sütőt True fan gőzsütési programra, nyomja meg a PlusSteam gombot, és hagyja előmelegedni a sütőt 200 °C-ra.
2. Kenje meg a cipókat egy kevés tojással (ízlés szerint szezámmaggal is megszórhatja őket).
3. Tegye be a tepsit a sütőbe, csökkentse a hőmérsékletet 170 °C fokra, és 10-15 perc alatt süsse aranybarnára a cipókat.
Hagyományos sütés: Melegítse elő a sütőt 240 °C-ra, majd a hőmérsékletet 220 °C-ra csökkentve 15-20 perc alatt süsse aranybarnára a cipókat.
KLASSZIKUS KENYÉR
TÉSZTA
490 g fehér kenyérliszt
320 g langyos víz
10 g finom szemű tengeri só
10 g friss élesztő
20 g vaj vagy sertészsír
A klasszikus kenyértésztát sajttal, borssal vagy szószokkal is feldobhatja!
ELKÉSZÍTÉS
SÜTÉS
1. Öntsön 100 ml vizet a tartályba. Állítsa a sütőt True fan gőzsütési programra, nyomja meg a PlusSteam gombot, és hagyja előmelegedni 220 °C-ra.
2. Egy éles kés segítségével vágja meg hosszában a tészta tetejét.
3. Tegye a sütőformát a sütőbe, csökkentse a hőmérsékletet 200 °C-ra, és 20-25 perc alatt süsse ropogósra a kenyeret.
Hagyományos sütés: Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra, tegye be a sütőformát, csökkentse a hőmérsékletet 200 °C-ra, majd 20-25 perc után a formából egy tepsire borítva süsse pirosra a kenyeret.
CIABATTA - EGYSZERŰEN
TÉSZTA
330 g fehér kenyérliszt
240 g langyos víz
7 g friss élesztő
3 g finom szemű tengeri só
16 g olívaolaj
Az ízletes ciabatta-t tálalhatja grillezett chorizóval, pepperonatával és rukkolával.
ELKÉSZÍTÉS
SÜTÉS
1. Öntsön 100 ml vizet a tartályba. Állítsa a sütőt True fan gőzsütési programra, majd nyomja meg a PlusSteam gombot, és hagyja előmelegedni a sütőt 240 °C-ra.
2. Óvatosan emelje fel a tésztát, és a lisztes oldalával felfelé tegye rá egy másik tepsire, melyet előzetesen megszórt durva darával.
3. Tegye a tepsit a sütőbe, és csökkentse a hőmérsékletet 220 °C-ra, majd 15-20 perc alatt süsse aranybarnára a ciabattát.
Hagyományos sütés: Melegítse elő a sütőt 240 °C-ra, majd a hőmérsékletet 220 °C-ra csökkentve 15-20 perc alatt süsse aranybarnára a ciabattát.
MAGVAS VEKNI
TÉSZTA
455 g fehér kenyérliszt
50 g teljes kiőrlésű liszt
325 g langyos víz
10 g finom szemű tengeri só
10 g friss élesztő
MAGVAS VEKNI
50 g tökmag
50 g szezámmag
50 g mák
50 g napraforgómag
A magvas kenyér tökéletesen passzol a grillezett céklából készített leveshez.
ELKÉSZÍTÉS
SÜTÉS
1. Öntsön 100 ml vizet a tartályba. Állítsa a sütőt True fan gőzsütési programra, nyomja meg a PlusSteam gombot, és hagyja előmelegedni a sütőt 230 °C-ra.
2. Tegye be a tepsit a sütőbe, 10 másodperc elteltével csökkentse a hőmérsékletet 200 fokra, majd 15-20 perc alatt süsse aranybarnára a tésztát.
Hagyományos sütés: Melegítse elő a sütőt 230 °C-ra, tegye be a tepsit, 10 másodperc elteltével csökkentse a hőmérsékletet 200 °C-ra, majd 15-20 perc alatt süsse aranybarnára a tésztát.
KENYÉRSÜTÉS – AKÁR EGY PÉKSÉGBEN
Multifunkciós PlusSteam gőzsütőnkben a gőz és a forró levegő együtt sokkal finomabbra süti az ételeket. A már megszokott, jól bevált receptjei is sokkal teltebb, gazdagabb ízűek és jobb állagúak lesznek, ha gőzprogramon készíti el őket. A sült hús szaftosabb, a kenyér ropogósabb és lazább lesz.